Problemen met RVS pannen: roest, blauwe vlekken en oplossingen

Problemen met RVS pannen

RVS (roestvrij staal) pannen staan bekend om hun duurzaamheid, hittebestendigheid en professionele uitstraling. Toch kunnen gebruikers soms geconfronteerd worden met roestplekjes, blauwe of regenboogkleurige vlekken en ander ogenschijnlijk “slijtage”. Gelukkig zijn dit vaak geen blijvende problemen en zijn ze goed op te lossen of zelfs te voorkomen. In dit artikel leggen we uit wat er […]

Zo haal je het beste uit je anti-aanbakpan

Voorkom aanbakken

Voorkom aanbakken en beschadigingen met deze handige tips Anti-aanbakpannen zijn populair en terecht: ze zijn licht, betaalbaar en ideaal voor dagelijks gebruik. Toch krijgen we regelmatig vragen en klachten van klanten die last hebben van aankoeken of aanbakken. Vaak blijkt dan dat de pan niet op de juiste manier wordt gebruikt. Daarom leggen we in […]

Voor- en nadelen van inductiekookplaten

Voor en nadelen van inductiekookplaten

Het gebruik van inductiekookplaten is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Een strakke inductiekookplaat voegt een stijlvolle touch toe aan elke moderne keuken. Bovendien biedt koken met inductie voordelen zoals snellere bereidingstijden en verbeterde veiligheid. Desondanks blijven er nog veel vragen en misvattingen bestaan over deze moderne kookplaten. Laten we daarom eens kijken naar de […]

Tips voor energiezuinig koken op een inductie kookplaat

energiezuinig koken op een inductie kookplaat

Steeds meer Nederlanders koken op inductie. Logisch, want inductie is een stuk zuiniger dan gas. Maar hoe energiezuinig je daadwerkelijk bezig bent, hangt deels samen met hoe je kookt. Door je inductiekookplaat slim(mer) te gebruiken, valt jouw energierekening nóg lager uit. Fijn, toch? Hoewel koken op inductie zuiniger is dan op gas, is het belangrijk […]

Het Geheim Achter Een Duurzame Anti-aanbaklaag

anti-aanbaklaag

Pannen met een anti-aanbaklaag, vaak gemaakt van materialen zoals Teflon, zijn onmisbaar geworden in de moderne keuken. Ze zorgen voor minder olie- of botergebruik, wat resulteert in gezondere maaltijden. Maar net zoals elk ander keukengereedschap vereisen ze speciale aandacht. Waarom de Anti-aanbaklaag Zo Speciaal Is Voordat we ingaan op het onderhoud, is het belangrijk om […]

Waarom jouw pannen kromtrekken op de inductiekookplaat (en hoe je dit voorkomt!)

pan trekt krom op inductie

De inductiekookplaat wint aan populariteit vanwege de snelheid en efficiëntie waarmee hij eten verwarmt. Echter, sommige mensen merken dat hun pannen na verloop van tijd krom beginnen te trekken. Waarom gebeurt dit en hoe kun je het voorkomen? Lees verder voor alle antwoorden. De werking van de inductiekookplaat en het effect op pannen Inductiekookplaten gebruiken […]

De waardering van downdraftpannenshop.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 547 reviews.